Step aerobics

Step aerobics is een vorm van aerobics waarbij gebruik gemaakt wordt van een soort van platform dat in verschillende hoogtes te gebruiken is. Hoe hoger de step, hoe intensiever de training. De muziek is een enorm stimulerende factor bij deze les. Het accent van de training ligt op de verbetering van het algemene uithoudingsvermogen (conditie).

Het belangrijkste trainingseffect van step aerobics is een verbetering van het algemene uithoudingsvermogen (conditie). Andere gunstige effecten zijn: een verbetering van zowel figuur, als houding, coördinatie en lenigheid en een versterking van de beenspieren. Door het hoge calorieverbruik tijdens de training kan Step aerobics daarnaast in combinatie met een goed voedingsbeleid dienen om een bepaald ideaalgewicht te bereiken of te handhaven.

Door de grote nadruk op de choreografische aspecten tijdens de lessen is stepaerobics, (behoudens medische contra-indicaties), een plezierige training voor iedereen die op een meer dansante manier aan zijn/haar conditie en figuur wil werken.